Ajankohtaista

Uusi PCMx Putkien virrankartoitusjärjestelmä

Julkaistu 15.1.2018

Uusi PCMx Putkien virrankartoitusjärjestelmä

Optimaalista tarkkuutta helpompaan, nopeampaan putkilinjojen kuntokartoitukseen

Putkien määrän lisääntyminen, vanhenevat infrastruktuurit ja tiukemmat ohjeet johtavat syöpymisen asiantuntijoiden lisääntyvään paineeseen mittaustoimenpiteiden ja analyysitulosten nopeuttamisesta. Uusi PCMx-järjestelmä on suunniteltu vastaamaan näihin haasteisiin tarjoamalla nopeampia mittauksia ja parempaa siirrettävyyttä.

Lue lisää tästä.

Osallistumme messuille Jyväskylässä

Julkaistu 1.1.2018

Tästä lisää www.sahkomessut.fi.

Tasolasereiden vaihtotarjous 2017

Julkaistu 1.1.2018

Kampanjoimme vuonna 2017 vaihtotarjouksella kaikista vanhoista Quanten tasolasereista.

Radiodetectionin tuotteiden tuotekuvauksia on päivitetty

Julkaistu 9.10.2017

Seuraavat tuotekuvaukset on lisätty:

 • RD7100 Kaapelinhakulaite

  Alakohtaisesti suunnitellun RD7100-paikanninsarjamme peruspilareita ovat suorituskyky, laatu ja kestävyys. Jokainen malli on optimoitu tietynlaisten kohteiden paikantamiseen ja sisältää kehittyneintä paikannusteknologiaamme.

  Katso tuotteen täydellinen esite tästä (pdf).

 • Radiodetectionin TX-lähettimet

  Kokonaan digitaaliseen käyttöympäristöön perustuva Radiodetection-lähetinvalikoima on suunniteltu tukemaan Radiodetectionin RD7000TM+- ja RD8000- kaapeli-, putki- ja RF marker -paikantimia. Tx-1 on pienteholähetin. Tx-5-malli on tehokkaampi ja siinä on induktio-ominaisuus ja vianetsintätoiminto. Tx-10 on tehokkain malli ja siinä on sekä vianetsintä- että CD-tilat vakiona.

  Katso tuotteiden esite tästä (pdf).

 • Radiodetection-tuotteiden lisävarusteita

  Suomessa Radiodetection tuotteiden maahantuonnista, markkinoinnista ja huollosta on vastannut Helsingin Laatulaite Oy jo vuodesta 1988. Mikäli tarvitsette teknistä tukea, tai esim. laitehuoltoa, olemme käytettävissänne.

Suomen vahvimmat Platina-erikoissertifikaatti

Julkaistu 20.9.2017

Suomen Asiakastieto on myöntänyt Helsingin Laatulaite Oy:lle Suomen vahvimmat Platina-erikoissertifikaatin.

Helsingin Laatulaite Oy on saavuttanut korkean Rating Alfa-luottoluokituksen vuosina 2007-2017 ja tämä sertifikaatti on todiste Helsingin Laatulaite Oy:n useiden vuosien erinomaisista taloudellisista tunnusluvuista, positiivisista taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä.

Ainoastaan 12 % suomalaisista yrityksistä täyttää sertifikaatin tiukat kriteerit. Luokituksen myöntää Suomen Asiakastieto Oy.

Uusi elektroninen digitaaliteodoliitti FET 420K

Julkaistu 15.12.2016

Uusi elektroninen digitaaliteodoliitti FET 420K

Uusi elektroninen digitaaliteodoliitti FET 420K

Tarkkuutta vaativiin kartoitus- ja rakennusmittauksiin.

Helppokäyttöinen FET 420K teodoliitti on varustettu kahdella isokokoisella nestekidenäytöllä, jossa on myös taustavalo hämärässä työskentelyä varten. Laite on varustettu kaksiakselisella kompensaattorilla.

Lue lisää tästä.

Uusi tasolaser Zone20 H

Julkaistu 27.10.2016

Näkyvän säteen tasolaser Zone20 H

Näkyvän säteen tasolaser Zone20 H.

Tehokas, laadukas ja aikaa säästävä ratkaisu kaikenlaisiin rakentamisen tasojen mittauksiin. Laitteessa on pyörivä näkyvä säde umpinaisella koteloinnilla, sitä on yksinkertainen käyttää päivittäisissä mittauksissa. Automaattisesti itsetasaava.

Vanha vaihtotarjous on arkistoitu

Julkaistu 27.10.2016

Vaihtotarjous on arkistoitu

Nettisivuille lisätty uusia tuotteita

Julkaistu 30.8.2016

Tuotekuvauksia on päivitetty. Seuraavat tuotekuvaukset on lisätty:

 • Matkamittapyörä MW24 Geomax

  Helppokäyttöinen. Selkeälukuinen numeronäyttö. Kestävä ja helppo kuljettaa. Matkamittapyörän runko on täysin metallinen. Takana pois kääntyvä seisontatuki.

 • GEO FENNEL FN32 ITSETASAAVA VAAITUSKOJE

  Typpikaasutäytteinen, vesitiivis FN32 vaaituskoje täydentää Helsingin Laatulaite Oy:n vaaituskojevalikoimaa.Käytössä laitteen korkea suorituskyky yhdistyy moderniin muotoiluun.

 • Tasolaserin ilmaisin ZRB35

  ZRB35 tasolaserin ilmaisin on varustettu nestekidenäytöillä molemmin puolin ilmaisinta. Oikeasta lasertasosta ilmaisin kertoo lisäksi myös äänimerkillä.

 • Digitaalinen tasolaserin ilmaisin ZRD105

  ZRD105 tasolaserin ilmaisin on varustettu suurella 125mm vastaanottoalueella ja digitaalisellanäytöillä molemmin puolin ilmaisinta. Oikeasta lasertasosta ilmaisin kertoo äänimerkillä,merkki ledeillä ja myös näytöllä tason poikkeaman mm:nä.

 • Avokelamitta Nestle metalli/nylon 50m/100m

  Nestle avokelamitta on varustettu pistoolikahvalla. Mittanauha on terästä, joka on päällystetty polyamidi muovilla ympäriinsä. Metallisen mittanauhan hyvä puoli on mittatarkkuus vanhanakin, sillä teräksinen mittanauha ei veny. Luotettava ja voimakas.

 • FL240HV taso- ja pystytasolaser kaukosäätimellä.

  Uusi FL240HV laserlaite on itsetasaava sekä vaaka- että pystytasossa. Itsetasaus suoritetaan täysin automaattisesti kolmen servomoottorin avulla, mitään karkeaa tasausta ei tarvita.

 • RD8100PDLG Kaapelinhakulaite

  Uutuus Radiodetection yhtymältä 2016. Tuotteen esite on saatavilla tästä linkistä (pdf).

Vaihtotarjous Radiodetectionin kaapelinhakulaitteista

Julkaistu 1.10.2015

Hyvitämme vanhoista Radiodetectionin kaapelinhakulaitteista nyt 10-12% vaihdossa uuteen malliin! Tarjous on voimassa 1.12.2015 asti.

Kysy vaihtotarjousta!

myynti@helsinginlaatulaite.fi

Uudet mallit / esitteet valikoimastamme, nähtävillä tuotteet-sivuilla.

Vanhoja malleja:

QBL on nyt GEOMAX v. 2015

Julkaistu 9.8.2015

Geomax International Gmbh

Suomessa Helsingin Laatulaite Oy:n jo yli 20 vuotta kestänyt yhteistyö QBL Baulaser Gmbh yhtiön kanssa jatkuu nyt uuden yhtiön Geomax International Gmbh:n kanssa. Valikoimassamme pitkään olleet QBL-sarjan taso-ja putkilaserit saavat uuden ulkonäön / mallien nimet ja ovat siten osa GEOMAXIN tuotteita. Laitteet täydentävät edelleen Helsingin Laatulaite Oy:n tuotevalikoimaa, ammattilaisille suunnattua vankkaa laatua. Kansainvälinen (QBL brändi) ja saksalainen vankka insinööritaito jatkavat GEOMAX:n laitesuunnittelussa, joka on osa Hexagon yhtiötä.

Laitteiden huolto jatkuu Helsingin Laatulaite Oy:n huoltotiloissa. Huoltomme on jo vuodesta 1998 varustautunut ISO 9000 laatujärjestelmän mukaisella laserlaitteiden kalibrointilaitteistolla, joka on samanlainen kuin mitä QBL Baulaser Gmbh on käyttänyt vuosikymmeniä omassa huollossaan. Lisäksi huollossamme on Quante-tehtaan valmistama imupumppu / typpikaasulaitteisto, jolla voimme testata kaasu- ja vesitiiveyden laserlaitteista, ja vaihtaa uudet typpikaasut korjaustapahtuman jälkeen. Vaaituskojeet ja teodoliitit kalibroimme saksalaisvalmisteisen kollimaattorin avulla.

Huoltomme varusteisiin kuuluvat myös tarvittavat erikoismittarit.

Varaosavarastomme on kattava, ja sitä täydennetään tarvittaessa uusien laitetilausten yhteydessä. Huollamme kaikkia laitteita, joita myymme.

Nettisivuille lisätty uusia tuotteita

Julkaistu 14.8.2014

Tuotekuvauksia on päivitetty. Seuraavat tuotekuvaukset on lisätty:

 • RD2000SuperC.A.T + T1 kaapelinhakulaite

  Uusi nestekidenäyttöinen malli joka kertoo kaapelin -ja 33kHz:n sondin syvyyden. Maanalaisten putkien ja kaapelien etsintälaitteisto. Etsii johdon sekä sondin jotka on löydettävä. Paikallistaa johdot ja metalliputket, joita on vältettävä. Yksinkertainen ratkaisu päivittäiseen kaapelien ja putkien etsintään.

 • RD7000+TLM Kaapelinhakulaite

  Pitkään odotettu uutuus Radiodetection yhtymältä EMS (Marker)-merkintäpallojen paikannusjärjestelmällä. Putkien, kaapelien ja markkerien paikantaminen suurissa maaverkoissa on entistä monimutkaisempaa. Eri maalajien ja muiden johtimien läheisyyden aiheuttama vääristymä vaikeuttaa käyttäjän työtä ja vie enemmän aikaa. Tärkeimmät paikantimien vaatimukset näissä olosuhteissa ovat helppokäyttöisyys, tarkkuus ja luotettavuus. Radiodetectionin RD7000 + vastaa näihin vaatimuksiin useilla uraauurtavilla ominaisuuksilla, jotka tuottavat tarkkoja, luotettavia ja toistettavissa olevia mittauksia.

 • RD8000PDLM Kaapelinhakulaite

  Pitkään odotettu uutuus Radiodetection yhtymältä EMS (Marker)-merkintäpallojen paikannusjärjestelmällä. RD8000-valikoiman tehokkaat monitoimiset kaapeli-, putki- ja RF-marker-paikantimet on suunniteltu käytettäväksi vesi-, viemäri ja sähköalan paikannustarpeisiin. Käyttäjän tarpeita varten suunniteltu RD8000 tarjoaa nopeutta, tarkkuutta ja luotettavuutta, ja on myös kustannustehokas ratkaisu kaikkiin käyttötarkoituksiin.

Tuotteita ja hintatietoja päivitetty

Julkaistu 17.6.2012

Tietoja on päivitetty seuraavasti:

Uusia tuotteita lisätty

Julkaistu 12.9.2010

Tuotetietoja lisätty seuraavasti:

Tuotteita päivitetty

Julkaistu 5.7.2009

Seuraavien tuetteiden tuotetiedot lisätty tai päivitetty:

Tuotteiden kuvauksia lisätty sivuillemme

Julkaistu 4.3.2009

Seuraavat tuotteet on lisätty:

Sivujen tuotevalikoimaa on päivitetty

Julkaistu 3.5.2007

Uusia tuotteita on lisätty mm.

Pearpoint viemärikameroiden maahantuonti Helsingin Laatulaitteelle

Julkaistu 3.5.2007

Pearpoint viemärikameroiden maahantuonti on siirtynyt Helsingin Laatulaite Oy:lle. Aiemmin Suomen maahantuonnin hoiti ruotsalainen firma Vretma Ab.

Pearpoint yhtymä kuuluu samaan konserniin Radiodetection Ltd:n kanssa. Pearpoint yhtymä on johtava kameravalmistaja maailmassa, päätoimipaikat sijaitsevat etelä Englannissa sekä Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Myös itsevetäviä traktorikameroita on saatavana useita eri malleja.

Helsingin Laatulaite Oy on tuonut maahan Radiodetection Ltd:n kaapelinhakulaitteita ym. tuotteita jo vuodesta 1988. Viemärikamerat ovat kuuluneet maahantuonti ohjelmistoon jo edellisellä vuosituhannella.

Uusi järjestelmä on täysin rakennettavissa asiakkaan toimesta. Asiakas voi ostaa standardi laitteiston, ja täydentää sitä esim. kiinteistökuvauksiin sopivalla kameralla, tai jos haluaa kuvata isoja putkia, ja pitkiä matkoja, voi ostaa erikoisjäykän 150m työntövarsikelan. Työntövarsikeloja on saatavana kolmea eri kokoa, pienin on 30m pitkä, ja suurin 150m pitkä. Kaikki kolme kelaa ovat fyysisesti eri kokoisia, ja työntövarren jäykkyys vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan; kiinteistökuvauksiin löysää taipuisaa työntövartta, normaaliin käyttöön keskijäykkää sauvaa, ja erikoispitkiin työntöihin erittäin jäykkää sauvaa.

Myös värikameroita on saatavana kahta eri kokoa; normaaliin käyttöön (60mm – 200mm putkille) on saatavana itsetasaava halkaisijaltaan 50mm värikamera (itsetasaus tarkoittaa että kuva on aina vaakatasossa, vaikka kamera pyörisi akselinsa ympäri putkessa miten tahansa). Kiinteistökuvauksiin on puolestaan saatavana (30mm – 100mm putkille) halkaisijaltaan 25mm värikamera (ei itsetasaava).

Kaikki järjestelmän kamerat ja työntökelat ovat yhteen sopivia keskenään, ja ohjausyksikön kanssa. Asiakas voi ilman työkaluja vaihtaa eri työntökeloihin pientä tai suurta värikameraa, paikannussondeja, ja kaikki toimii samassa ohjausyksikössä. Värikamerat ovat digitaalisia värikameroita, ei digitaalisia videokameroita. Tästä järjestelmästä on se etu, että pysäytyskuvat ovat tarkempia kuin digitaalisen videokameran kuvissa. Tallenne näyttää videonauhoitukselta, koska kuvia otetaan iso määrä sekunnissa. Tallennus tapahtuu digitaalliselle muistikortille ”Flash Cardille” joita voi ostaa tavarataloista, kameraliikkeistä, tai Helsingin Laatulaite Oy:stä. Valmis nauhoitus voidaan siirtää mihin tahansa tietokoneeseen, jossa on USB-liitin, Flash Card korttilukulaite kuuluu kameratoimitukseen (useimmissa tietokoneissa on lukijalaite jo valmiinakin). Nauhoite voidaan tämän jälkeen tallentaa CD-levylle, tai lähettää sähköpostissa suoraan asiakkaalle.

Ohjausyksiköstä on saatavana myös huokeampaa versiota, jossa tallennus tapahtuu ulkopuoliselle videonauhurille, tai esim. vastaavaan järjestelmään. Hintaero on kuitenkin suhteellisen pieni tallentavaan järjestelmään verrattuna.


Pearpoint viemärikameroihin saa tarvittaessa myös paikannusjärjestelmät. Erilaisia paikannussondeja (kuva ylhäällä oikealla, ja suoraan yläpuolella) on saatavana eri kokoisia, ja kameran paikan ja syvyyden näyttää esim. RD4000 tai RD2000 kaapelinhakulaite.

Virran kulutus on minimiluokkaa, mukana vakiotoimituksessa on sekä 220V AC verkkolaite, että myöskin tupakansytytin johdin 12V DC.

Ohjausyksikön näyttö on tietokoneista tuttu TFT LCD näyttö (ei heijastava 6.4”). Vakiotoimitukseen kuuluu myös täysikokoinen tietokoneen roiskevesisuojattu näppäimistö, jolla tekstiä voidaan lisätä tallennuksiin. Myös laitteen omalla pienellä kalvonäppäimistöllä voidaan lisätä kommentteja tallennuksiin, mutta niiden käyttö ko. tarkoituksiin on luonnollisesti hitaampaa.

Kaikki työntövarsikelat ovat varustettu myös pituuden lukija-anturilla, metrit, jalat, tai tuumat näkyvät suoraan näytöllä ja tarvittaessa tallennuksessa. Eri kelakokojen etäisyysanturit voidaan valita asiakkaan toimesta.

Isossa- ja vakiokelassa tulee mukaan pikakiinnitys yksikkö pallonivelellä (kuva ylhäällä), jolla ohjausyksikkö voidaan kiinnittää muutamassa sekunnissa työntökelan päälle. Kuljetuksen ajaksi ohjausyksikkö voidaan nopeasti irrottaa, ja simpukkarakenne suojaa tehokkaasti elektroniikkaa. Ohjausyksikkö on vesitiivis (suljettuna IP 55, avoinna IP 53).

Sivuja päivitetty

Julkaistu 2.5.2007

Sivuja on päivitetty; vanhoja tuotteita poistettu ja uusia lisätty:

Sivuja päivitetty

Julkaistu 22.2.2006

Uusia tuotteita on lisätty:

Muutama vanhentunut tuote on poistunut valikoimastamme tai päivittynyt. Huoltoa hoitaa tästä lähtien Harri Stenhammar.

Sivuja on päivitetty

Julkaistu 25.5.2005

Palvelut-osio sekä Disto etäisyysmittarit on päivitetty.

Uusia tuotteita on lisätty mm. metallinilmaisimiin AF350 sekä GA-92XTd, tasolasereihin FL400HA-G, piste- ja viuhkalasereihin FL40-3 sekä Multi-pointer 5-pistelaser, ja polttomoottori-iskuporakoneisiin pora C-26.

Sivuille on päivitetty uusia tuotteita

Julkaistu 22.5.2004

Seuraavat tuotteet on lisätty sivujen tuotevalikoimaan:

Sivuille on päivitetty uusia tuotteita

Julkaistu 18.4.2004

CAT+ & GENNY+ kaapelinhakulaite on täysin päivitetty uusimpiin tietoihin. Kyseiselle tuotteelle on myös tullut monia uusia kuvia.

Sivuille on myös lisätty neljän uuden tuotteen tiedot: viuhkalaser FL50 PLUS, konevastaanotin FMR 700, metallinilmaisin RD312 ja kaapelinhakulaitteita (sondit).

Sivuja on päivitetty

Julkaistu 7.12.2003

Sivuille on lisätty kaksi karttaa yhteystiedot sivulle. Kartat näyttävät Helsingin Laatulaite Oy sijainnin. Sivuille on lisätty myös tuotteet 'RoboVector' ja 'Jalustat'.

Uudet internet sivut avattu

Julkaistu 24.6.2003

Uudet internet sivut on avattu. Osoite http://www.helsinginlaatulaite.fi pysyy muuttumattomana, mutta sivut ovat saaneet uuden ilmeen. Uusilla sivuilla näet mm. yksityiskohtaiset tiedot tuotteista, joita myymme. Kuvaa klikkaamalla on mahdollista saada lähes poikkeuksetta suurennos kuvasta.